struktuur68

back specialisme ervaring en kwaliteit wensen boek 35 jaar informatie en links

SPECIALISTISCHE BENADERING

Atelierfoto (884 kb)Het keramisch atelier Struktuur 68 werd in 1968 opgericht door Jacques van Gaalen en Henk Trumpie. De werkplaats is gevestigd in een aantal panden in de Haagse binnenstad. Aanvankelijk waren de initiatiefnemers werkzaam op de Experimentele afdeling van de Porceleyne Fles in Delft. De aanleiding om een nieuw keramisch bedrijf op te richten, werd gevormd door de groeiende behoefte onder beeldend kunstenaars om monumentaal werk in keramiek uit te voeren. 

Werkfoto (928 kb) Bestaande keramische bedrijven konden onvoldoende tegemoet komen aan de specialistische, ambachtelijke benaderingswijze, die het maken van monumentale kunstwerken met zich meebrengt. Nog altijd blijkt het moeilijk om individuele artistieke kwaliteit op te nemen in een grootschalig productiesysteem. Kunstzinnige experimenten zijn tijdrovend, duur en daarmee voor de industrie niet interessant. 

Atelierfoto (904 kb) Door zijn specialistische opzet kan Struktuur zich wl bezig houden met handwerk en experimenten. Het atelier heeft zich gespecialiseerd in de toepassing van grote sculpturen in openbare en particuliere ruimten, zowel binnen als buiten. Struktuur 68 staat met zijn keramische kennis en faciliteiten ten dienste van beeldend kunstenaars en architecten.

 
 

back specialisme ervaring en kwaliteit wensen boek 35 jaar informatie en links